Ver.29042011
Protestantse Gemeente Westerbork
Start waar staan de kerken organisatie diaconie kerkdiensten vorm en toerusting world servants project JOP jeugd

Nieuws en persberichten

Nieuws vanuit het jeugdwerk

 

Het beleidsplan voor JOPyoung, opgesteld door de kaderraad en de jongerenwerker, is besproken en bevraagd in beide kerkenraden. We hebben goedkeuring van beide kerkenraden! Nu de puntjes nog even op de ‘i’ en dan is het klaar voor gebruik.

 

De Mission statement is (waarvoor we gaan):

“Elk seizoen een aansprekend jongerenprogramma aanbieden met de elementen leren, ontspannen, dienen en vieren, waarin jongeren ervaren wie ze zelf zijn in relatie tot God, zichzelf, de ander en de wereld.”

De voorbereidingen voor het JOPyoung programma zijn al in volle gang. De eerste clubs starten begin oktober. De jongeren krijgen een persoonlijke uitnodiging. Het kan voorkomen, dat je geen uitnodiging ontvangt. Schroom niet en voel je alsnog welkom! We zien je graag! Tijdens de voorbereidingen zullen concrete taken open komen te staan, die ingevuld kunnen worden door gemeenteleden, vele handen maken licht werk en het is ook gewoon leuk en zinvol om iets voor de jongeren te doen. Zodra de taken helder zijn, hoort u van ons.

 

Er is nieuwe leiding bij gekomen. Heel fijn, zo kunnen er meerdere groepen gedraaid worden! Voor de club van 16 jarigen zoeken de clubleiders nog een tweede leiding. Het zal gaan om een aantal keren per jaar. Het is ook de groep, waarvan 7 jongeren deelnemen aan het World Servants project.

Het startweekend is iets anders verlopen dan bedacht. Er is helaas geen feestelijke opening geweest van het nieuwe seizoen voor de jeugd.

Voor de 12+ ers wordt er nog wel een feestje in Toko georganiseerd. Meer hierover vind je in het Kerkvenster.

 

Het programmaboekje, waarin alle activiteiten staan voor het komende seizoen, wordt op de clubs uitgedeeld. Ook zullen ze te vinden zijn in beide kerkgebouwen en in het dorp.

We hopen dit jaar op een mooi, actief en inspirerend jeugdwerkseizoen met elkaar!